Een overzicht van alle voorstellingen van theatergroep ZUUR.Sluitertijd

Speelperiode:   Februari & april 2012
Omschrijving:   Sluitertijd is een tweeluik waarin een portret wordt geschetst van twee kinderen en de volwassenen die ze zijn geworden aan de hand van hun herinnering aan een gebeurtenis die hun leven voorgoed heeft veranderd.
Link:   sluitertijd.zuur.net
Random Numbers

Speelperiode:   Mei 2011
Omschrijving:   Enter with us and focus on the microcosmic world of the Erasmus University. In a tour around the campus, we will venture into this world together and witness its stranger inhabitants and their habits. They are all by themselves; yet all are ultimately connected to a lost girl.
Link:   zuur.net/randomnumbers
In de machine

Speelperiode:   Juni 2010
Omschrijving:   Een noodlottige geschiedenis van kleine mensen en grote machines. In de machine is een locatievoorstelling naar het gelijknamige verhaal uit Stralende dagen van Michael Cunningham.
Link:   zuur.net/indemachine
De Uienkelder

Speelperiode:   Januari 2010
Omschrijving:   Een intiem avondmaal met winterverhalen over eten, liefde en tranen.
Link:   zuur.net/voorstellingen/de_uienkelderPéage

Speelperiode:   Maart en april 2009
Omschrijving:   Een snelwegtragedie in rijdende auto’s op onverwachte plekken aan de rand van de stad. Gebaseerd op Het grote verlangen van Marcel Möring en De bekoring van Hans Münstermann. In de auto verdwijnt de afstand tussen publiek en acteur.
Link:   www.zuur.net/peageGet the Flash Player to see this player.

Honger

Speelperiode:   Mei 2008
Omschrijving:   Theater als onderdeel van het dagelijks leven in de drukke winkelstraat de Nieuwe Binnenweg, naar verhalen van Manon Uphoff. Verborgen geschiedenissen van (ab)normale mensen die zich achter gesloten deuren afspelen, maar door ZUUR openbaar gemaakt worden.
Link:   www.zuur.net/honger
Zomeravond, half elf

Speelperiode:   Mei en juni 2007
Omschrijving:   Locatietheater in een volledig in werking zijnd hotel. Film, live-video en spelscènes brengen de twee driehoeksverhoudingen uit de gelijknamige roman van Marguerite Duras tot leven.
Link:   www.zuur.net/zomeravond


Get the Flash Player to see this player.

Ergens in het donker

Speelperiode:   Oktober en november 2006
Omschrijving:   Een theatrale zwerftocht door Rotterdam, waarin de toeschouwers en de personages op zoek zijn naar een eigen plek. Eenmaal binnen komen de diverse verhaallijnen samen in spelscènes en foto-, video- en geluidsmateriaal.
Link:   www.zuur.net/ergensinhetdonker

Fragment In de tram:
Get the Flash Player to see this player.K

Speelperiode:   Maart 2006
Omschrijving:   Een aanklacht tegen bureaucratie en een gevecht tegen ongegronde, onrechtvaardige wetten en regels. Muzikaal theaterexperiment naar de complexe roman Het proces van Franz Kafka.
Link:   www.zuur.net/k

Audio-fragmenten:
Get the Flash Player to see this player.Menuet

Speelperiode:   Juni 2005 (+ kleine tournee)
Omschrijving:   De driehoeksverhouding tussen een arbeider uit vrieskelders, die bizarre krantenberichten verzamelt, zijn hardwerkende vrouw en hun jonge dienstmeisje. Begeleid door een stroom nieuwsberichten, in de vorm van film, audiofragmenten en door zelf gecomponeerde muziek. Een bewerking van de roman Menuet van Louis Paul Boon.
Link:   www.zuur.net/menuet

Krantenberichten:Meisje

Speelperiode:   Maart 2004
Omschrijving:   Intiem, zelfgeschreven, portret van vier meisjes in hun eigen gecreëerde wereld, waarin droom, fantasie en werkelijkheid door elkaar lopen. Met live muziek.
Link:   www.zuur.net/meisje
Stille Vrijdag

Speelperiode:   Juni 2003
Omschrijving:   Debuut van ZUUR waarin film en locatietheater vermengd worden tot een absurdistische voorstelling naar Het Noorderkwartier van Alex van Warmerdam.
Meer van ZUUR op www.zuur.net