Nieuw: videoregistratie door Shortfilm producties.
Nieuw: foto's van de voorstelling.

Ergens in het donker is een theatrale zwerftocht door Rotterdam, waarin de toeschouwer diverse personages ontmoet en geconfronteerd wordt met verschillende gezichten van de stad. De voorstelling vindt plaats op straat en op locatie.

Met een combinatie van theater, fotografie, film, installaties, geluid en tekst laat ZUUR de toeschouwer verscholen kanten van het stadsleven ervaren.

De teksten en personages van Ergens in het donker zijn geïnspireerd op werk van Georg Büchner, Fjodor Dostojewski, Marguerite Duras, Marek Hlasko en Oek de Jong. Het ruwe karakter van de stad Rotterdam is een belangrijk uitgangspunt voor het project.

Centrale thema’s zijn de contrasten (on)beweeglijkheid, verlangen/rusteloosheid, licht/donker, stilte/lawaai, eenzaamheid/samenkomen en chaos/orde. ZUUR heeft drie maanden lang vanuit deze thema's gewerkt en heeft ze op diverse manieren in het project verwerkt: als dialogen, beelden en geluiden. Het resultaat is een zwerftocht van de personages en het publiek door Rotterdam, op zoek naar een eigen plek in deze stad.

Omdat de eerdere voorstellingen in november geheel uitverkocht waren en zeer positieve reacties kregen, speelt Ergens in het donker nogmaals op 15 en 16 december in Rotterdam, met aanvangstijden tussen 19u00 en 21u30.

De voorstelling duurt ongeveer anderhalf uur, kaarten kosten 6 euro per stuk. De locatie wordt pas na reserveren bekend gemaakt. Reserveren is daarom verplicht en kan op deze website. De locatie is eenvoudig en snel te bereiken met het openbaar vervoer.