Ergens in het donker werd gemaakt door Anton Hazenak, Carola van Winden, Chris Roorda, Christel Rowaan, Hannah Buenting, Ike Teuling, Joost Roorda, Jos Ket, Judith Blankenberg, Raymond Brasem, Tiemen Cocquyt, Wietske Rowaan en Wouter Jetten.

Ergens in het donker is project van theatergroep ZUUR. ZUUR is onlangs verhuisd van Utrecht naar Rotterdam, dit project is het eerste dat geheel op Rotterdam gericht is. Meer informatie over ZUUR vindt u op www.zuur.net. Wilt u op de hoogte blijven van de projecten van ZUUR? Schrijf u dan in op de maillijst.

Aan de voorstellingen werkten verder mee: Bart Hereijgers, Guido Jetten, Nuphar Nevo, Richard Noorlandt en Rozemarijn Jetten. Sylvia Stølan (sylviastolan.com) ontwierp de flyer en poster.

Ergens in het donker kwam tot stand dankzij Penninck & Landtheer, Stichting Bevordering van Volkskracht, Elise Mathilde Fonds en de Erasmusstichting.

De teksten zijn gebaseerd op personages en fragmenten uit:
-  F. Bordewijk - Snikhete nacht
-  Georg Buchner - Dantons Dood
-  Fjodor Dostojevski - Witte nachten
-  Marguerite Duras - De ziekte van de dood
-  Marek Hlasko - Ik zal jullie over Esther vertellen
-  Oek de Jong - De onbeweeglijke


Hij heeft er zelf om gevraagd. Hij wilde dat ik met hem meeging. Ik heb hem laten betalen; vijftig euro. Hij wilde mijn liefde, maar die kon ik hem niet geven.