Nabeschouwing: Succes op de Nieuwe Binnenweg

In een voormalige slagerij, omgetoverd tot ‘Q.F.G. Mitklaff – Vakslager’, speelde ZUUR in mei 2008 met succes de voorstelling Honger. Een slagersdochter, die besluit geen vlees meer te eten, leidde de toeschouwers door het pand. Ze gaf een kijkje in het leven van een jager en een preperateur en onthulde het publiek de tragiek van een Siamese tweeling, die alleen wil zijn.

De intimiteit van de verhalen en de tot in details uitgewerkte vormgeving sprak veel toeschouwers aan. Tijdens het tweede weekend werden extra voorstellingen ingelast om aan de enorme belangstelling tegemoet te komen. Ook toevallige voorbijgangers raakten betrokken bij de voorstelling. Enkele scènes werden op straat gespeeld. Deze trokken veel bekijks en ontlokten verbaasde reacties. Zo werd ZUUR onderdeel van het straatbeeld van de Nieuwe Binnenweg.

Hans van Dam in Algemeen Dagblad over Honger: “Surrealistisch mooi is de Siamese tweeling in de fontein die filosofeert over verbondenheid en scheiding. (…) De beeldende taal komt goed uit de verf: zin voor locatie en intimiteit is optimaal.”

Bekijk ook de foto's van de voorstelling en een artikel en recensie in het AD/Rotterdams Dagblad.