ZUUR brengt de 50 jaar oude roman menuet van de Vlaamse auteur Louis Paul Boon op haar eigen manier tot leven door theater, film, beeld, muziek en geluid samen te voegen tot een wrange vertelling over een man, een vrouw en een meisje.

De man leidt een teruggetrokken leven in de vrieskelders, waar hij werkt, en thuis op zijn rommelkamertje, waar hij bizarre krantenknipsels verzamelt. Zijn vrouw doet alles wat hij eigenlijk had moeten doen, ze werkt hard en denkt weinig na. Dan dringt het naïeve, jonge dienstmeisje hun huis en leven binnen om alles in de war te schoppen.

menuet is een verhaal over onmacht en eenzaamheid, over vervreemding en onbegrip tussen drie mensen, die in een vijandige wereld leven. Het verhaal wordt begeleid door een constante stroom van bizarre nieuwsberichten, die zowel door Boon als ZUUR aan het verhaal toegevoegd zijn.

Een enorme lege loods, die in een week tijd omgebouwd werd tot een theater, vormde begin juni 2005 het decor en bood tevens plaats aan diverse exposities rond de voorstelling. In oktober en november 2005 is menuet nog te zien in verschillende theaters. Kijk hiervoor bij de speeldata.

menuet is gemaakt door Judith Blankenberg, Marleen Buenen, Hannah Buenting, Anton Hazenak, Bart Hereijgers, Wouter Jetten, Wietske Rowaan, Diederik Scholten, Ike Teuling, Maurice Vanderfeesten. productie Anne Diederiek Dee, Ties Lindner, Chris Roorda. met dank aan Tiemen Cocquyt, Guido Jetten, Jos Ket. muzikanten Madelien van de Beek, Caroline von Courten, Thomas Cuypers, Maartje Noorman, Eva Teuling, Sally Vincent-Smith, Linda Vos.


begin - menuet - nieuws - speeldata - Louis Paul Boon - foto's - ZUUR