Menuet op tournee

Menuet maakt in het begin van het seizoen 2005/2006 een kleine tournee. ZUUR zal de locatievoorstelling bewerken tot een intiemere versie voor theater. Zie ook de speeldata.

ZUUR wint Amateurtheaterfestival

Op het Utrechts Amateurtheaterfestival heeft ZUUR met Menuet de prijs voor beste voorstelling gewonnen. Hannah Buenting won de prijs voor beste actrice. Ook Wouter Jetten en Wietske Rowaan werden genomineerd voor beste acteur en actrice. ZUUR zal in oktober Utrecht vertegenwoordigen op het Landelijk Amateurtheaterfestival. Uit de aantekeningen van de jury:

Over de voorstelling: De voorstelling wist ons te raken. De jonge acteurs hebben gekozen voor een simpele directe vorm die past bij de rauwe naaktheid van de tekst. Hun open houding, hun transparantie, aanwezigheid en hun moeiteloze schakelingen brachten de complexe emotionaliteit van het stuk voortreffelijk op de vloer. Er wordt mooi samengespeeld en met weinig middelen creëerden zij een universum waarin de wreedheid van het leven in een notendop zichtbaar en voelbaar wordt.

Over Hannah Buenting: Laat in Menuet van toneelgroep ZUUR een ontwapenende onschuld zien gekoppeld aan een vilein kreng met zichtbaar leedvermaak. De jury was onder de indruk van het vakkundig schakelen tussen deze twee lagen. Dit en een groot gevoel voor samenspel maken van haar een actrice die ons niet alleen meteen kan meenemen in het verhaal maar waar wij ook met heel veel plezier naar willen kijken. Een verademing.

Over Wouter Jetten: Hij vormde de spil in een bizarre driehoeksverhouding. Een aanwezigheid die open en eerlijk was, een juiste dosering van incasseren en uitdelen en een naturelle tekstbehandeling maken ons nieuwsgierig naar meer van deze acteur.

Over Wietske Rowaan: Een krachtige aanwezigheid op de vloer. Zij speelde de rol van ‘vrouw’ in Menuet op een overtuigende wijze. Emotioneel, schaamteloos en vol lef wist zij ons te veroveren. In korte tijd zette zij de ontwikkeling van dit personage helder en met flair neer.

-> het volledige juryrapport

Fotos

Enkele foto's van de voorstellingen zijn nu hier te vinden.

Webkaarten

Op deze website is het nu ook mogelijk webkaarten te versturen. De kaarten bevatten citaten uit de voorstelling Menuet.

MEERtv

MEERtv maakte een kort item over Menuet, alleen nog te zien op www.meertv.nl.


begin - menuet - nieuws - speeldata - Louis Paul Boon - foto's - ZUUR