ZUUR speelt: Péage. Een snelwegtragedie over verlaten en verlangen. Naar Marcel Möring en Hans M¨nstermann.

Péage

Een snelwegtragedie over verlaten en verlangen

Extra voorstellingen (verkorte versie): 16 t/m 20 juli op Camping Rotterdam.

Péage is een unieke voorstelling in rijdende auto’s op onverwachte plekken aan de rand van de stad. Péage is een tweeluik gebaseerd op Het grote verlangen van Marcel Möring en De bekoring van Hans Münstermann. In de veilige omgeving van hun auto doen de personages bekentenissen en onthullen ze diepe verlangens.

Speeldata
vr. 20, za. 21, zo. 22 maart
vr. 27, za. 28, zo. 29 maart
vr. 3, za. 4, zo. 5 april

Verschillende aanvangstijden, zowel ’s middags als ‘s avonds. Er zijn weinig plaatsen, dus reserveren is noodzakelijk. Na reservering wordt de beginlocatie bekend gemaakt. Péage speelt exclusief in Rotterdam.

Achtergrond

Met De bekoring van Hans Münstermann en Het grote verlangen van Marcel Möring in de hand reed ZUUR de afgelopen tijd door Rotterdam en omstreken. Het resultaat van deze tochten is te zien in het bijzondere tweeluik Péage. Na het succes van de theatrale zwerftocht ‘Ergens in het donker’ en het recente ‘Honger’ neemt ZUUR het publiek dit keer mee op reis langs onverwachte plekken aan de rand van de stad.

Als weggaan de enige oplossing lijkt

In het tweeluik Péage worden de verhalen verteld van dwalende mensen. Het weerzien van twee broers en een zus die elkaar na de dood van hun ouders jaren niet hebben gezien, leidt in het eerste deel tot een zoektocht naar hun gezamenlijke verleden. In het tweede deel laat een moeder haar hele gezin achter - man en zeven kinderen - op zoek naar een beter leven. Allemaal kiezen ze radicaal voor zichzelf, zonder de consequenties daarvan volledig te overzien. In deze snelwegtragedie zal blijken welke prijs vrijheid heeft.

Makers

Péage wordt gemaakt door theatergroep ZUUR. Meer informatie over ZUUR en eerdere projecten is te vinden op www.zuur.net.
Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief.

Péage

tekst Marcel Möring en Hans Münstermann
bewerking Ike Teuling en Judith Blankenberg
regie Ike Teuling
 
Lisa Marloes Bruinsma
Sam Bart van Ree
Raph Rudi Martens
 
Moeder Nataschenka Le Clercq
Andreas Joost Messing
Arie Guido Jetten
vormgeving Sander Huijzer
dramaturgie Judith Blankenberg en Sander Huijzer
productie Chris Roorda, Arianne den Haan, Bart Roorda en Jos Ket
regie-assistentie Annika Eyking
scènefotografie Sanne Leufkens
artistieke leiding Judith Blankenberg
zakelijke leiding Carola van Winden
grafisch ontwerp Sylvia Stølan
website Bart Roorda

Péage is mede mogelijk gemaakt door:
Mede mogelijk gemaakt door...

Beeld

Onderstaande foto's en trailer geven een sfeerbeeld van Péage. De foto's zijn gemaakt door Sanne Leufkens, de trailer door Nanko GoetingTEASER > Péage from Nanko Goeting on Vimeo.

Péage in de media

Nieuws-item op TV Rijnmond (onderstaand) // Artikel in het Algemeen Dagblad // Artikel in de Echo // Radio-item van Radio Rijnmond

Get the Flash Player to see this player.
Artikel in het Algemeen Dagblad
Artikel in de Echo
Radio-item bij Radio Rijnmond
Carla Burger: Ik had zo graag en voorstelling bij wllen wonen. Helaas was de voorstelling al uitverkocht. Is er een kleine kans dat de voorstelling verlengd wordt?

Ingmar Sauer: Mooi verhaal en mooi gespeeld! Ik ben nog steeds onder de indruk van de voorstelling afgelopen zondag! Ik had ook graag alles spelers willen bedanken en complimenteren; wij hebben echt genoten! Ik had ook nog willen vragen of de spelers een acteeropleiding hebben gevolgd... Heerlijk om er midden in te zitten!

Peter: Beste mensen van Zuur, zaterdagmiddag heb ik genoten van jullie voorstelling Peage. Inventief, ontregelend, geestig en ontroerend. Mooi bewerkt, en niet minder mooi gespeeld. Ik had er graag met jullie persoonlijk nog over door willen spreken maar ik moest naar een volgende afspraak. Wie weet komt dat er eens van. Ik blijf graag op de hoogte van jullie plannen. (weten jullie dat in Duitsland het acteurs tot een uur na een optreden verboden is om auto te rijden? men acht de speler tot die tijd ontoerekenings vatbaar...) Zeer bedankt voor een bijzondere en inspirerende middag.

Guus: Wij vonden het fantastisch. Heel jammer dat we niet direct onze waardering konden uiten want het was (weer) zeer indrukwekkend: goed gedaan, sterk gespeeld, heel indringend in de kleine ruimte, zeer creatief gevonden en weergegeven. Echt heel mooi. We hebben er van genoten en willen jullie bij deze oprecht danken voor de indrukwekkende ervaring.

Jeffrey: De recensie over Péage van Antenne Rotterdam is te vinden op http://www.rotterdammagazine.nl/read/antenne_item/id/154192/péage-overtreft-al-het-theateraanbod

Karen Roorda: In alle opzichten een heel bijzondere ervaring: we hebben genoten. Aan het eind stonden we wel wat verloren op straat. Omdat we nog even bleven napraten met onze mede-passagiere zagen we even later twee spelers weer naar buiten komen en konden we toch nog ons verbale applaus kwijt. Wij hebben dat "afronden" als plezierig ervaren. Zulke goede spelers verdienen na afloop een applaus.

sander zweerts de jong: over voorstelling geschreven op http://www.sanderzweertsdejong.blogspot.com

Lya: ook namens Mariet, Gerard en mij een oprecht applaus, staande ovatie kon in een auto al helemaal niet.

leo: sorry voor de tikfout. CHAPEAU!!

leo: Het was weer een onvergetelijke ZUUR avond. Liftend met Berry en haar moeder door de ongure buurten van Rotterdam-West en je deelgenoot voelen in persoonlijke drama's. Wij zaten er bovenop! Cahpeau!!!

Berry : Gisteravond samen met mijn moeder geweldig genoten van deze bijzondere voorstelling. Heel indrukwekkend om alles zo dichtbij mee te maken. We waren er stil van.. We konden geen applaus geven, dan maar dit bericht om jullie te bedanken. Geweldig!!

Marloes: Een heel bijzondere voorstelling, we waren echt aangedaan op het eind. Vooral omdat je er als toeschouwer zo middenin zit. Ga vooral nog lang door met dit soort originele stukken!

Maries: Bij deze wil ik mijn complimenten maken voor de fantastische voorstelling van Peage vanavond. Bij deze nog een daverend applaus voor alle spelers. Hou me op de hoogte van jullie volgende projecten, dan komen we graag weer!

Bart: Prachtig!